Wereldgerechten

Hier plaatsen wij een achtergrondverhaal over twee landen die met elkaar worden vergeleken als het om eten gaat. De verschillen kunnen heel groot zijn, maar ook verrassend klein. Op deze pagina staat de lead, om verder het hele bericht te lezen, klik je op de titel.

 

 

China versus Japen

China, wie kent het land niet? Met bijna 1.4miljard inwoners is Chinees de meest gesproken taal in de wereld. De Chinese bevolking is ook 88 keer zo groot als de Nederlandse bevolking. Het is daarom ook wel logisch dat Chinees eten bij ons bekend is. Als we aan Chinees eten denken dan zullen bami, nasi en kroepoek het eerste zijn wat in je opkomt. Een ander groot land in de buurt van China is Japan. Japan is dan niet zo massaal als China maar met een omvang van 124 miljoen inwoners heeft het Japanse ook veel invloed in Nederland.

Lees meer »

Brazilië versus Verenigde Staten

Brazilië heeft ruim 200 miljoen inwoners. Dat zijn er 12,5 keer zo veel als in Nederland. Ook de Verenigde Staten telt ruim 300 miljoen inwoners. Er moet dus veel meer eten worden geproduceerd dan in Nederland omdat er anders een tekort zou zijn aan voedsel. Doordat er vanaf 1950 een grote immigrantenstroom ontstond, kom je in Brazilië eetgewoontes tegen van de hele wereld. Ook in de Verenigde Staten zie je verschillen in voedsel omdat de Latino’s die naar het noorden komen, Spaanse eetgewoontes met zich mee brengen. Dit zorgt er voor dat er veel Mexicaans in de Verenigde Staten gegeten wordt.

Lees meer »

Rusland versus Australië

Rusland en Australië. Beiden zijn ze een stukje groter dan Nederland, maar meer hebben ze volgens mij niet gemeen. Maar aangezien dit een foodblog is, ga ik me vandaag bezighouden met het verschil in eetgewoonten.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb