Recepten

Hier plaatsen wij onze recepten. Alle recepten zijn gemaakt door ons zelf. We willen laten zien hoe je (makkelijk) een lekker (en gezond) gerecht op tafel krijgt en wat ook iedereen kan maken. We hopen natuurlijk dat dit een inspiratie is voor iedereen en jullie het zelf ook een keer proberen te maken. Onderaan de pagina staan alle filmpjes met bereidingswijze. Mocht je een vraag hebben over het bereiden van een van de gerechten kan je per recept het reactieformulier invullen. Op deze pagina staat de lead, om verder het hele bericht te lezen, klik je op de titel.

 

 

Shoarmawraps

Een makkelijk gerecht dat snel klaar is en wat een student lekker vindt. En ook nog eens gezond is. Het lijkt onmogelijk, maar met dit recept komt het toch aardig in de buurt: shoarmawraps.

Lees meer »

Dr. Oetker Ristorante Bolognese pizza

Ik ben zelf niet echt een keukenprins en ik dacht bij mijzelf wat nou als sommige mensen geen tijd hebben om zelf een gerecht klaar te maken of als ze gewoon snel iets naar binnen willen gooien na een zware avond.

Lees meer »

Amandel-pompoenbrood

Amandel-pompoenbrood... Ik had er nog nooit van gehoord. Aangezien ik liever geen brood uit de supermarkt eet in verband met de verborgen suikers en vetten, leek dit een goed alternatief. Alle ingrediënten werden in huis gehaald en dat was soms niet gemakkelijk. Agavesiroop en amandelmeel staan namelijk vaak een beetje verstopt in de rekken van de supermarkt. Voor wijnsteenpoeder en ongezoete vanillepoeder moest ik even naar de natuurwinkel. Thuis zet ik de blender en de cakevorm klaar.

Lees meer »

Citroen-witvis risotto

Ik ben gek op Italiaans eten en ik heb dan ook bijna alles al wel eens geprobeerd te maken. Alleen risotto was ik altijd een beetje huiverig voor. Iedereen kent de verhalen uit de overlevering; het duurt uuuuren en het kan helemaal mislukken. Nou ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben het toch maar gaan proberen. Ik vond een recept in het boek ‘De Italiaanse keuken’ van kitchen classics. Het was een recept voor risotto met citroen, kruiden en vis. Wat me vooral aansprak was dat het leek alsof het redelijk gezond was en de bereidingstijd in totaal maar 50 minuten zou zijn. Dus, met assistentie van mijn vader ging ik aan de slag!

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb