Nieuws

Hier plaatsen wij onze nieuwsberichten over eten en alles wat daarbij hoort. De nieuwsberichten zijn actueel en zelf geschreven. Op deze pagina staat de lead, om verder het hele bericht te lezen, klik je op de titel.

 

 

Menno de Koning wint Heel Holland Bakt

Na een spannende finale van zondagavond mag Menno de Koning zich de Beste Thuisbakker van Nederland noemen. In de slotaflevering van het Omroep MAX-programma nam hij het op tegen de twee andere finalisten Beth en Anouk.

Lees meer »

McDonalds hamburger, een culinair hoogstandje

TILBURG - Het filmpje waar Sacha en Cedrique van LifeHunters, McDonalds serveren aan verschillende ‘kenners’, op de delicatesse beurs in Houten, is een wereldhit geworden. Op het YouTube kanaal van LifeHunters is de video maar liefst al 1.794.875 keer bekeken.

Lees meer »

Platform voor voedselbank tegen voedselverspilling wint prijs HAC

TILBURG – Sur+ won de hackathon met een platform voor de voedselbank tegen voedselverspilling. Afgelopen weekend werd er tijdens Hack Food Waste door meer dan honderd app-bouwers, designers, boeren en ambtenaren 32-uur lang gewerkt aan oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan met behulp van slimme digitale oplossingen.

Lees meer »

Maxima opent Wereldvoedseldag

TILBURG – Koningin Maxima gaf gisteren een toespraak ter gelegenheid van de Wereldvoedseldag in Rome. Daarmee opent ze de conferentie van Food and Agriculture Organization (FAO). Daarna nam ze ook deel aan paneldiscussies.

Lees meer »

Nieuwe Sterrenbonbons ontwikkeld

TILBURG –Meester chocolatier Geert-Jan Heesterbeek heeft samen met tien Michelin Sterrenkoks voor elk van hun restaurants een bonbon ontwikkeld. De koks zijn afkomstig uit zowel Nederland als België. De ingrediënten van de bonbons zijn uiteenlopend, van ananas en olijfolie tot basilicum en kers.

Lees meer »

Peulvruchten steeds populairder

TILBURG – Peulvruchten zoals linzen, kikkererwten en bonen veroveren de Nederlandse keuken. De afgelopen twee jaar is de consumptie hiervan met bijna 30 procent gestegen. Volgens marktleider Bonduelle eten we jaarlijks 7,3 miljoen kilo peulvruchten.

Lees meer »

Groente drinken met Uzuma

TILBURG – Uzuma brengt een nieuw merk groente-en fruitsappen op de markt. Het gaat om zogenaamde slow green juices die door de toepassing van de HPP-techniek langer houdbaar zijn. Uzuma is van mening dat Nederlanders nog steeds te weinig groente en fruit eten en hoopt hier op deze manier verandering in te brengen.

Lees meer »

Landelijke campagne voor duurzame boodschappen

EINDHOVEN - Een landelijke campagne wordt gelanceerd om Nederlanders enthousiast te maken voor duurzame producten. Onder de naam ‘Doe Maar Lekker Duurzaam’ nemen de Nationale Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever het initiatief om mensen bewuster te laten worden van duurzaam eten. Op 30 oktober wordt het startsein van de campagne gegeven.

Lees meer »

Overheid moet ongezond eetgedrag aanpakken

TILBURG – De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) wil dat de overheid een rem zet op ongezond voedsel. Er moeten duidelijke regels komen over de hoeveelheden vet, suiker en zout in levensmiddelen om gezonder eetgedrag te stimuleren.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb