Peulvruchten steeds populairder

Gepubliceerd op 14 oktober 2014 om 17:18

TILBURG – Peulvruchten zoals linzen, kikkererwten en bonen veroveren de Nederlandse keuken. De afgelopen twee jaar is de consumptie hiervan met bijna 30 procent gestegen. Volgens marktleider Bonduelle eten we jaarlijks 7,3 miljoen kilo peulvruchten.

Onderzoeksbureau GFK deed in opdracht van Bonduelle een onderzoek naar kookgedrag en peulvruchten, waarbij 1000 vrouwen ondervraagd werden. Wat opvalt is dat 42 procent van deze vrouwen peulvruchten als groentevervanger ziet. Bij slechts 10 procent was bekend dat het ook als vleesvervanger kan dienen. Vooral de voedingswaarde en de smaak bleken redenen om peulvruchten in de maaltijd te verwerken. De trend wordt herkent door foodtrendwatcher Marjan Ippel. ‘’Peulvruchten zijn behoorlijk hip. In de grote steden, dan. Daarbuiten denkt men bij peulen nog vooral aan bruine bonen.’’

Uit het onderzoek van GFK bleek bovendien dat de consumenten niet altijd de tijd en de inspiratie hebben om uitgebreid te koken. Bonduelle ontwikkelde daarom acht ‘Happy Bites’, dit zijn snelle, lekkere en gezonde recepten met bonen als basis. Deze recepten zijn gebundeld in een uniek receptenboekje dat vanaf deze week verkrijgbaar is bij Jumbo en Plus supermarkten.

Door: Lieke de Nijs

Bron: ANP Perssuport

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.