TILBURG – Uzuma brengt een nieuw merk groente-en fruitsappen op de markt. Het gaat om zogenaamde slow green juices die door de toepassing van de HPP-techniek langer houdbaar zijn. Uzuma is van mening dat Nederlanders nog steeds te weinig groente en fruit eten en hoopt hier op deze manier verandering in te brengen.
Er zijn in Nederland al verschillende slowjuice groentesappen te koop. Dit houdt in dat ze langzaam worden koudgeperst, zodat er geen voedingsstoffen, vitaminen en mineralen verloren gaan. Ook bevatten deze sappen geen geur-, kleur- of smaakstoffen. Maar tot nu toe waren ook deze sappen niet erg lang houdbaar en verloren ze al snel hun voedingsstoffen. Uzuma maakt gebruik van High Pressure Processing, wat er voor zorgt dat ze 21 dagen houdbaar zijn.
Uit onderzoek van het Nationaal Kompas Volksgezondheid blijkt dat Nederlanders de afgelopen dertig jaar minder groente en fruit zijn gaan eten. De voorgeschreven 200 gram groente per dag wordt door slechts 5 procent van de volwassen gehaald.
Een flesje Uzuma drinken staat gelijk aan 1 kilo verse groente en fruit eten. In de flesjes zitten groente als boerenkool, spinazie, Chinese kool, broccoli, bleekselderij en wortel. Voor de smaak wordt dit gemixt met verschillende soorten fruit.
Door: Lieke de Nijs
Bron: ANP Perssuport
Reactie plaatsen
Reacties